Login Form
Hogyan alkalmazzuk?

Vendégeinknek mindene setben személyre szabott javaslatot teszünk az alkalmazás gyakoriságára vonatkozóan.

Általánosságban elmondható, hogy minél fiatalabb a vendég és minél rövidebb ideje áll fenn a légúti tünet, annál hamarabb megy végbe a gyógyulási folyamat. Idősebbek és krónikus betegségek esetén a folyamat hosszabb ideig tart és rövidebb ideig marad meg a hatás.

Gyermekeknek felsőlégúti panaszok, kisebb fertőzések esetén 5-10 alkalom rendszerint elegendő a gyógyulásra. Asztma, allergia kezeléséhez nekik is szükséges a 20 alkalmas kúra, amit állapottól függően 3-12 havonta érdemes ismételni. Megfigyelhető, hogy a kúra hatása egyre hosszabb ideig "kitart" és megfelelő ismétlésszám után elérhető a teljes és végleges tünetmentesség. Ezen állapot elérése egyénenként teljesen változó időt/kúrát vesz igénybe. 

 

Hangsúlyozzuk, hogy a hatás mindenkinél egyéni, ezért szükséges az állapotváltozásokat nagyon pontosan megfigyelni és ennek alapján kialakítani az egyéni terápiát. 

 

Javaslatunk közösséget kezdő kisgyermekeknek:

Terápiánkkal elkerülhető, enyhíthető az első közösségi évet jellemző 1 hét ovi- 2 hét otthon állapot - ami egyébként törvényszerű, hiszen a kisgyermek immunrendszere még nem kialakult, ráadásul az új közösség új baktériumflórát jelent, amelyhez alkalmazkodni kell. Az ismétlődő légúti betegségek megnehezítik a közösségbe való beszokást, az anyának a mukába való visszatérést. Ezen is segít az AREC száraz sóterápia a Kucorgó Sószobában! Egészéges gyermeknek 10 alkalmas kúrát javaslunk az ovi/bölcsikezdés előtti időszakban. Így tiszta légutakkal, egészséges légúti nyálkahártyával vághatnak neki a nagy kalandnak, kisebb esélyt adva a kórokozóknak. 

Az első közösségi évben a 10-es kúra lejárta után erősen ajánlott heti 1-2 alkalommal ellátogatni hozzánk. Így elérhetjük, hogy a bejutó kórokozók kisebb eséllyel betegítsék meg a gyermeket, illetve, ha beteg is lesz, kisebb traumával, kevesebb gyógyszerrel és kevesebb hiányzással vészelja át a betegséget. Ezzel erősítjük immunrendszerét, hiszen nem elzárjuk őt a kórokozóktól, hanem a nyálkahártya egészséges állapotban tartásával segítjük a szervezet öngygyító folyamatait.

 

Javaslatunk parlagfű allergiásoknak:

Felnőtteknek és iskolás korú gyermekeknek ++ allergiától felfelé javasoljuk a 20 alkalmas kúra elkezdését július végén - augusztus elején. Ezzel biztosíthatjuk, hogy a légútjainkban lévő lerakódások, szennyeződések kitisztuljanak, amire a parlagfű pollenjei a légtérbe kerülnek. Ha az allergének "tiszta", nem irritált nyálkahártyát találnak a légutakban, akkor kevésbé váltanak ki allergiás tüneteket.

A hatás fenntartására javasoljuk, hogy a szezon ideje alatt heti 2-3 alkalommal látogassanak el hozzánk. Ezzel biztosítható, hogy a bekerülő pollenek azonmód ki is jussanak a légutakból a só segítségével, így csökkentve, legjobb esetben megszüntetve az allergiás tüneteket (orrfolyás, torokviszketés, köhögés, nehézlégzés, orrdugulás, stb.)