Száraz Sóterápia

A Kucorgó Sószoba ÁNTSZ engedéllyel, egészségügyi szolgáltatásként, orvosi felügyelettel végzi tevékenységét, immár 14. éve, a vendégek szolgálatában!

MIÉRT VÁLASSZON MINKET?

 1. A különféle technológiával kialakított sószobák közül csak és kizárólag a száraz befúvásos technológia rendelkezik gyógyhatással. Ezek közül sem mind!
 2. Csak az AREC sógenerátorral folytattak magyarországi orvosi kutatásokat és ennek a készüléknek van hiteles mérési jegyzőkönyve, amely objektív méréssel igazolja a légtérben található sórészecskék számát és méretét a teljes kúraidőszak alatt. Szintén méréssel igazolt az általunk használt természetes, tisztított gyógysó összetétele. 
 

Nagyon fontos, hogy milyen és mennyi sót használunk egy sószobában. A terápiás hatás eléréséhez a következők kellenek:

megfelelő minőségű só – az általunk használt só mérésekkel igazoltan >98% NaCl hatóanyagot tartalmaz, mentes a szennyeződésektől, nehézfémektől és egyéb mérgező anyagoktól

megfelelő szemcseméretű só – az AREC generátor bizonyítottan képes 0,5-5 mikron méretű szemcséket őrölni

megfelelő mennyiségű száraz sóaeroszol – az AREC sógenerátor mérésekkel igazoltan 10-20 mg/m3 hatóanyagot juttat a légtérbe szárazon, ionizált formában

A Kucorgó Sószobában alkalmazott sóterápia egészségügyi szolgáltatás a TEÁOR jegyzékben az „egyéb humán-egészségügyi szolgáltatás” kategóriába sorolt tevékenység!

Ezért adhatunk szolgáltatásunkról teljes mértékben elszámolható egészségpénztári számlát és fizethetnek nálunk SZÉP-kártyával is!


 • A kutatási eredményeket kérésre üzletünkben megtekintheti!
 • A jegyzőkönyveket kérésre üzletünkben megtekintheti!
 • Az ÁNTSZ engedélyünket üzletünkben megtekintheti!
 

A száraz sóterápiáról:

AREC®-terápia

Garancia a minőségre: Hazánkban csak nekünk áll rendelkezésre az ÁNTSZ-től klíma bemérési jegyzőkönyv és csak nekünk van testülettől származó szakvéleményünk, valamint egyéni vélemények és vizsgálati eredmények országos tekintélyű – és ezért hiteles – szakemberektől. 

Ha más szolgáltató ilyet állít, kérje tőle a hiteles dokumentációt! Más eljárást ugyanis nem vizsgáltak Magyarországon! Mindenki más az általunk elért kutatási eredményekre hivatkozik. Ne feledje: minden sógenerátor más klímát állít elő. A sógenerátor megléte még nem garancia a megfelelő minőségű és mennyiségű só jelenlétére!

A sóterápiás eljárások és módszerek közül közel az egyetlen, ahol a légtérben található sószemcsék mérete és mennyisége valódi gyógyhatást gyakorol a szervezet egészére.

A módszer lényege és egyedülállóssága abban rejlik, hogy:

 • egy különleges sógenerátor segítségével modellezzük a természetes sóbányák mikroklímáját; az ausztriai bányából származó sót finomra őröljük és ionizálva porlasztjuk a légtérbe;
 • a részecskenagyság jelentős és szükséges mennyisége (80%) nem lépi át a 0.2 – 0.7 mikront, ami megfelel a legkisebb hörgőcskék átmérőjének;
 • magas sűrűségű, nátrium-kloridban gazdag, száraz aeroszol képződik, amelynek aktív hatóanyaga 10-20 mg/m³ mennyiségben van jelen a levegőben;
 • A száraz terápia és ionizáció jelentősége abban nyilvánul meg, hogy:
  • a sót nem párologtatjuk, nem kötjük vízhez, így légzés közben nem tapad a nyálkahártyára a felső légutakban és nincs extra nyáktermelés, amely főleg gyermekeknél jelent ürítési problémát, fulladást;
  • a nyálkahártyával ellentétes iontöltésnek és piciny részecske méretnek köszönhetően biztosítva van a hatóanyag szabad útja egészen a legkisebb hörgőcskékig.

MINDEN LÉGÚTI GYULLADÁSOS BETEGSÉG (ASTHMATIKUS, BRONCHIALIS, HURUTOS, ALLERGIÁS) ALAPJÁT SZÜNTETI MEG A GYÖKEREINÉL, – AZAZ A GYULLADÁST – MIKÖZBEN MEGÖLI A VÍRUSOKAT ÉS BAKTÉRIUMOKAT!

 • a mesterséges aeroszol tartalmú gyógy-közeg működési mechanizmusának legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgők simaizom szerkezetére kifejtett hatás,
 • a hatóanyag egyfajta oldószerként működik, magához vonzza a szennyeződéseket, amely köpet formájában távozik.
 • a patológiai váladék eltávolítása idézi elő a szervezet mikrobiológiai allergénekkel szembeni fokozott védettségét.
 • megszünteti a légutakban jelen lévő gyulladást, görcsös állapotokat;
 • fertőtlenítő hatással bír;
 • helyreállítja a fiziológiai jellemzőket, illetve a légzőszervek mikro-flóráját.
 • helyreállítja a szervezet immunrendszerét.

A terápia eredményeképp helyreáll a légzőszervek normál anatómiai állapota, ezáltal javul a légzés, légzésfunkció, ami a szervezet többi részének normális működéséhez vezet.

Mit várhat a kúra után?

Az eredmények egyénenként és betegségenként változóak, és minimum egy teljes kúra (20 alkalom) előírás szerinti (heti 5, de legalább 3 alkalom) elvégzése esetén várhatóak. Súlyosabb esetekben (asztma, allergia) a tartós eredmény eléréséhez a kúra többszöri ismétlésére is szükség lehet. Fertőzések esetén is szükséges a rendszeres, heti 3-5 óra, minimum 5-10 alkalommal ahhoz, hogy minden váladék távozhasson és a gyulladások megszűnjenek.

A terápia mellékhatásoktól mentes, a sószobában fertőzésveszély nincs!

A terápia eredményeképp:

 • asztmásoknál csökken a krízisek száma és intenzitása, megszűnik a gyulladás, elérhető a teljes értékű légzésfunkció, a tüdő véroxigén ellátásának intenzitása
 • allergiásoknál normalizálódik az egyébként tüneteket kiváltó Hisztamin- és IgE szint
 • elérhető a teljes értékű élet, sportolás
 • fokozott teherbíró képesség
 • helyreállítható a szervezet immunrendszere
 • könnyíti az oxigén-csere folyamatokat és reakciókat;
 • fertőzések, gyulladások esetén  már az első alkalmak után könnyebbedik a váladék felköhögése, gyorsul a gyulladás gyógyulásának üteme, a betegek jobban érzik magukat.

A hatékonyság a terápia alkalmazása során kimagasló: a kutatások tapasztalatai szerint felnőttek körében mintegy 88-90%-ért el jelentős javulást, a gyermekek körében ez a szám 90-92%-ra tehető. A terápia eredményeképp elérhető a teljes tünetmentes gyógyulás!

Vendégeinknek egyéni javaslatot adunk a kúrák időtartamára, számára vonatkozóan, amennyiben szükséges, pulmonológus, és/vagy  fül- orr- gégész szakorvos bevonásával.

Terápiánkat a Debreceni Orvostudományi Egyetemen tesztelték, a kutatási eredményeket kérésre bemutatjuk. A száraz inhalációs terápiát a Tüdőgyógyász Szakmai Kollégium kiegészítő terápiaként ajánlja. 

Szeretnéd kipróbálni?

Sószobánk nyitva áll mindenki számára minden hétköznap és szombaton is!

Shopping Cart